Pages

Search This Blog

2016. február 6., szombat

JÓ REGGELT LUS(H)TASÁG!



Számomra a hétvégi ráérős téli reggelek legjobb programja összefoglalható két négyzetméternyi területen – ez a fürdőkád. Erősen él bennem a kislánykori énem, miszerint a fürdőzés nem is volt fürdőzés mindenféle kiegészítő nélkül. Képes voltam órákig a forró vízben ülni, és felvonultatni egy egész gumikacsa generációt vagy épp sellőnek tituálni a frissen vásárolt, nem feltétlenül vízhatlan barbiet. Mára ezek a szokások teret engedtek más kiegészítőknek, amik szintén képesek hosszú időre a kádhoz láncolni, majd megőrizni az ázalgás nyújtotta frissességet.
A következőkben ismerjétek meg az aktuális kedvenceimet a Lushtól, amik luxus érzetet nyújtanak a legátlagosabb napokban is.

YOU'VE BEEN MANGOED LUXUSFÜRDŐ


Ez a kis csoda volt az, ami leginkább a szívemhez nőtt. A mangó- és avokádóvajjal készült ,,tömör fürdőolaj" igazi frissítő bomba, a citrusos illata egyből kitölti az egész fürdőszobát. Nekem félbetörve két használatra is elég volt egy 20 grammos kiszerelés, így is kellemesen olajossá varázsolta a vizet. 
Ha fürdés után nincs kedved testápolókkal bajlódni, akkor ezt épp Neked találták ki, ugyanis a benne rejlő olajoknak és vajaknak köszönhetően olyannyira selymessé varázsolja a bőrt, hogy szükségtelen volt utána bármilyen kencefice használata.
A használata során nincs más dolgod, mint beledobni egy kád fürdővízbe, majd pár perc elteltével a víz hatására folyékony olajjá válik.

LORD OF MISRULE KRÉMTUSFÜRDŐ


Az első használat során félve ismerkedtem ezzel a krémtusfürdővel, ami sem színében, sem illatában nem emlékeztet a megszokott tusfürdőkre. A bennem rejlő kételyek a második használat során szűntek meg, olyannyira, hogy alig vártam, hogy újra használhassam. Az illata kellemesen fűszeres, ami első találkozásra talán tolakodó, viszont a bőrön egy sokkal szolidabb illat marad fenn órákkal a fürdőzés után is.
A gyógynövényes alaphoz pacsuli- és feketebors olaj került, amit megédesítettek egy kis bőrnyugtató fair trade vaníliakivonattal is. Talán a nem szokványos alkotóelemek egyvelege járult hozzá ahhoz, hogy hezitálás nélkül ki merjem jelenteni, hogy megalkották a tökéletes unisex tusfürdőt. Egyedül a felszínén lévő apró csillámok emlékeztetnek arra, hogy a nők még mindig jobban rajonganak a csilli-villi dolgokért... Engem legalábbis meggyőztek.
Egyetlen hátránya, hogy szezonálisan kapható – remélem az idei évben is megjelenik majd az üzletek polcain!

LAYER CAKE SZAPPAN


A színpalettám nagyon szűkös, szinte csak a fekete-fehér-szürke-nude színek állnak közel hozzám. Ez a kézzel fogható szivárvány viszont meggyőzött, hogy érdemes egy kis színt is csempészni a mindennapokba. Minden réteg egy-egy gyümölcsöt képvisel, így a szappant öt különböző szint alkotja. Ezek a narancs, fehérszőlő, ananász, áfonya és a málna – amelyekből az én szappanomban az első három kapott helyet. Ami engem illet, sosem használok klasszikus értelemben vett tömbös szappant fürdéshez, kézmosáshoz viszont egyre inkább lecserélem a folyékony szappant ezekre a szappanokra. Már az első használat során szembetűnő volt, hogy a víz hatására sokkal krémesebben oldódott, mint a többi kézmosó, és a kéztörlés után sem hagyta azt az érdes érzetet, amit egy szappantól várnánk. Nálam ezért mindenképp járt a plusz pont. Az illata a klasszikus Lush illathoz közelít, viszont sokkal inkább egy letisztultabb megjelenésben, mintsem tömény formában.
Korábban már írtam a márka környezettudatosságáról, ez – mint minden terméküknél –, itt is tükröződik. A szappanok elkészítésénél mellőzik a pálmaolaj használatát, így biztosra mehetsz, hogy közvetve Te is hozzájárulhatsz a természet megóvásához.

HOTTIE MASSZÍROZÓ TESTÁPOLÓ


Szörnyen nehéz eset vagyok, ha testápolókról van szó. Általában mindig lusta vagyok hozzá a rohanásban, épp ezért sosem kenem magam szisztematikusan, csak épp ahová csurran-cseppen. Viszont ezt a masszírozó testápolót nem lehet megunni. A testhőmérsékletre olvadó testápoló egyenletesen oszlatható el a bőrön, arról nem is beszélve, hogy milyen kellemes érzés végighúzni a masszírozó felületet a megfáradt testrészeken. 
Az olykor rinocérosz bőrömön is nehezebben szívódott fel, cserébe viszont nagyon tartósan hidratál – nem csoda, helyet kapott benne a jojobaolaj, a sheavaj és a kakaóvaj is. Ebből kifolyólag számomra leginkább télen működőképes, viszont olyan szép fényt kölcsönöz a bőrnek, hogy alkalmanként jó és hű társa lehet a nyári lábvillantásoknak is. 
A HOTTIE nemcsak a bőrödnek, hanem az izmaidnak és a vérkeringésednek is jót tesz, hiszen a gyömbér és a feketebors olaja gondoskodik arról, hogy pezsdítse a vérkeringésed és oldja az izmaid feszültségét. 
Az illata ugyan visszafogott, de mégis sokáig fennmaradt a bőrön, és olyan érzést kölcsönöz órák után is, mintha az elmúlt percben kented volna be magad.

Ha még több termékkel ismekednétek meg közelebbről is, látogassatok el a Lush üzletekbe, ami igazi paradicsom azoknak, akik rajonganak a kézzel készített kozmetikai termékekért. Én még nem találkoztam náluk olyan eladóval, aki ne imádta volna rajongásig az üzlet kínálatát, így biztosan segítő kezek közé kerültök, ha szeretnétek kifejezetten személyre szabott termékeket vásárolni.
Ha pedig Valentin napra kedveskednétek valamelyik szeretteteknek, vagy magatokat kényeztetnétek, akkor akár ITT is szemügyre tudjátok venni az aktuális kínálatot. Én imádom!

Con amore,
Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: