Pages

Search This Blog

2015. szeptember 9., szerda

GOODBYE SUMMER, HELLO AUTUMN

Az időjárás tekintetében genetikailag rosszul kódoltak, nem alkalmazkodom túl könnyen az időjárásváltozáshoz. Az elmúlt forró hetek egy kisebbfajta klimaxot váltottak ki belőlem, most pedig kőkeményen visszasírom az akkori meleget. A nyárról őszre történő váltás sosem ment zökkenőmentesen – míg mások ügyesen kombinálják a nyári darabokat az ősziekkel, addig én úgy nézek ki, mint egy turista, aki elfelejtette megnézni a helyi időjárás-előrejelzést. Talán ez egyfajta magamat becsapó terápia, ami nyugtatólag hat, hogy bizony még nincs itt hivatalosan a hideg – még akkor sem, ha ezzel a gyógyszergyárak főszponzorává avanzsálom magam. A fentiek ellenére a hűvösebb napok márpedig megérkeztek, az öltözködés terén az egyetlen reményem a meteorológusok által jósolt vénasszonyok nyarában rejlik – szerintük lesz még itt 28 fok.
Annak ellenére, hogy az évszakhoz illő öltözködéssel nem azonosulok túl gyorsan, az ősz sajátos milliőjét szeretem szinte már idő előtt magamba szippantani. Előkerültek a lakás őszi dekorációi, ráálltam a forró csoki gyártására, sorakoznak a gyertyák az ablakomban, kiválasztottam egy szuper kötött takarót, hogy legyen mibe csomagolni magam, és – átesve a ló túloldalára – számolom, hogy hány nap van még karácsonyig (mellesleg 106 nap, úgyhogy ez talán még ráér). Sokszor a végletekben élek és merőben ambivalens dolgokra vagyok képes, de hiszem, hogy ez így van jól. Túlságosan sok dologban nehéz elhagyni a komfortzónánkat, ragaszkodunk a berögződésekhez, és azokhoz, amiket egy bizonyos közeg vagy akár az egész társadalom követel meg tőlünk – legyen ez az illem, a viselkedés, a munka, bizonyos szerepvállalások, jövőbeli tervek vagy épp az öltözködés.

A mai bejegyzés képei egyfajta nyárbúcsúztatóként szolgálnak; noha bízom benne, hogy ez a búcsú hosszúra nyúlik majd, és amíg csak lehet kihúzhatjuk a nyár áldásos hatásait, hogy aztán hiányérzet nélkül, örömmel vágjunk neki az ősznek.

Con amore,
Zsófi









Felső: MANGO | Short: PULL & BEAR | Cipő: ZARA
Táska: H&M | Karkötő: QUDO
 Kalap: Olaszországból | Óra: DANIEL WELLINGTON

Továbbra is használhatjátok a sensodellamoda kódot a www.danielwellington.com-on történő vásárláskor, hogy 15%-ot megtakarítsatok a végösszegből.

You can still use my sensodellamoda code on www.danielwellington.com to get 15% off.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: