Pages

Search This Blog

2015. szeptember 26., szombat

VALAMI ÚJ, VALAMI RÉGI



Valószínűleg pályát tévesztettem, amikor a jogot választottam, holott mintás meteorológus vált volna belőlem. Vannak, akik meteorológiai jelenségekből jósolnak, míg mások a népi hagyományokra vagy a fájós végtagokra hagyatkoznak, és vannak a magamféle gardrób-jósok, akik még októberben is őrizgetik a nyári holmikat a szekrényben. Az előző bejegyésben közzétett "jóslatom" működött – hosszúra nyúlt a nyár. Ugyan már néhány fokkal hűvösebb napok jönnek, mégis jó kéznél tartani az elmúlt hónapok ruháit, és beilleszteni azokat az őszi ruhatárba. Az átállás persze nem minden alkalommal kézenfekvő, nehéz megtalálni az átmenetet, amikor a hőingás kontra öltözködés során az előbbi áll nyerésre. Hogy melyek azok a ruhadarabok, amik ilyenkor is működőképesek, és mik azok, amiket jobb elkerülni?! Jöjjön néhány pont, ami segít eligazodni:

NE KEVERD A SZEZONT A SZEZONNAL. Bármennyire is azt sugallja a kinti napsütés, hogy ennél szebb és jobb idő ősszel még sosem volt, ne dőlj be. A vénasszonyok nyara már elég vén, így sajnos várólistára kerülnek a túlzottan lenge, áttetsző és pántos nyári kedvencek.  
CIPŐK. Noha belém égett nagymamám tiltólistája, ahol előkelő helyet foglalt el az "öltözz fel, felfázol, nem lesz gyereked" mantra, mégis lassú az elválás a nyitott cipőktől, ha hűvösebbre fordul az idő. Ennél fogva amíg a hőmérséklet engedi, előszeretettel hordok sötét színű szandálokat hosszú nadrágokhoz vagy midi szoknyákhoz; ha viszont a rövidebb fazont szereted, praktikusabb és optimálisabb, ha inkább slip on vagy lace up cipőt viselsz, a szandálokkal pedig vársz a következő szezonig.
KIEGÉSZÍTŐK. Az egyik ok, amiért szeretem az őszt. Imádok olyan nagy sálak mögé bújni, amik mellett az itthoni takaróm kispályás. Azon túl, hogy remekül kiegészít minden blézert, bőrkabátot, kötött pulcsit vagy akár egy egyszerű inget, praktikus is, ha reggel még megfagyni készülnél, délután pedig már ledobnál magadról mindent, amit csak lehet. Párosítsd kalapokkal, és viseld ÍGY vagy ÍGY, vagy akár ILYEN vagy ILYEN módon. 
RÉTEGEZÉS. Az emberek egy része elakad a trikó, póló, pulcsi, kabát keverékében, ami azon túl, hogy egy emeletes tortát megszégyenítően több réteget tesz ki, úgy fest, mintha túravezetőnek öltöztél volna. Használd ki, hogy ilyenkor keveredik a legtöbb fazon és textúra az üzletek polcain, és láss túl a már-már közhelyes bőrkabát - szőrme mellény kombináción. Válogass az ingek, poncsók, mellények, kötött áruk és a kabátok között, vagy nyerj inspirációt INNEN vagy INNEN, vagy például INNEN.
HARISNYA. Vegyesek az érzelmeim a harisnyákat illetően – amennyire rajongok a feketékért, úgy óckodom a testszínűektől, főként az olyan színűektől, amilyen testszínt ember még nem produkált. Csak akkor válassz testszínű harisnyát, ha az valóban láthatatlanul illeszkedik a bőröd tónusához, és messziről kerüld a túl fényes vagy túlságosan napbarnított árnyalatokat – ne akarj deréktől lefelé malibu barbie lenni.
SZÍNEK. Az ősz színei állnak legközelebb a szívemhez, minden alkalommal szerelembe esek, mikor előveszem az egy éve elcsomagolt mély árnyalatú ruháimat a szekrények aljából. Emellett azonban nem kell a kispadon tartani a világosabb ruhákat sem, nagyon kifinomult, nőies és kicsit sem idegen a fehér és nude színekből párosított őszi szett is. Vedd elő újra Te is a nyári nadrágodat, és próbáld ki ILYENILYEN vagy akár ILYEN formában.
ANYAGOK. Mielőtt végérvényesen rabságra ítélnéd a nyári darabokat, szortírozz! A toppokat párosítsd blézerekkel, a csipkét kötöttáruval, a maxiruhákat bőrkabáttal – az utóbbit például ÍGY.

... És hogy mi az, amit én rendszeresen előszedek a szekrényből? Rajongok a basic darabokért, különösen a fehér ingekért, ezek azok, amik a legnagyobb reggeli tanácstalanságban is fényt jelentenek az alagút végén. A mai bejegyzés képein szereplő szettet kombinálhatod szinte bármelyik fenti ponttal, kísérletezz és állítsd össze a saját kedvencedet!

Con amore,
Zsófi


Ing, kalap: ZARA | Táska: BURBERRY | Karkötő: QUDO
Óra: DANIEL WELLINGTON | Cipő: ZARA

Továbbra is használhatjátok a sensodellamoda kódot a www.danielwellington.com-on történő vásárláskor, hogy 15%-ot megtakarítsatok a végösszegből.

You can still use my sensodellamoda code on www.danielwellington.com to get 15% off.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Most találtam a blogodra. Imádom.
    Megkérdezhetem, hogy honnan van a nadrágod?
    Mse

    VálaszTörlés

Shop my favourites: