Pages

Search This Blog

2015. március 1., vasárnap

TAVASZ? TAVASZ!

Mindannyiunknak megvan a maga tavaszi hírnöke: legyen az az első gólya, a földből kibújt első hóvirág, vagy éppen az első nap, amikor felszökik a hőmérő higanyszála. Számomra a lengébb ruhadarabok is tavaszköszöntőként funcionálnak, ezért képtelen voltam még egy bejegyzést a télen unalomig hordott kabátokkal és nadrágokkal megtölteni, így a jobb idő közeledtének reményében igyekeztem pár sornyi tavaszt csempészni a még hűvös márciusba.
Az év szakaszai közül a tavasz áll a legközelebb a szívemhez, valószínőleg azért, mert ösztönösen ragaszkodom és kötődöm a napfényhez, így jóleső érzéssel tölt el, ha az éjjeli lámpa fénye helyett az első reggeli sugarakra ébredhetek – imádom, ahogy a nap megfesti az elmúlt hónapok fekete-fehér-szürke világát. Az igazat megvallva időtlen időkig tudnék arról beszélni, hogy miért is tartom a legcsodásab időnek ez az iőszakot, arról, hogy hogy ébred fel a természet, és hogy mi az, amit minden női magazin elsüt a tavaszi divatanyagában, de nem szeretnék a "Florals for spring? Groundbreaking." kategóriájú hibába esni, így egy személyesebb hangvételű bejegyzésben törekszem arra, hogy felidézzem, mi az, amit kihoz belőlem ez az évszak, mire emlékeztet, mik azok az öltözködési hibák, amiket elkövetek, és hogy miért is tartozik szívem csücskének egyik megosztott hányadához.

♡ Általában ekkor ébred fel bennem az "Ismerd meg hazádat!" mozgalom, és lelkes turistaként vágok neki a kilométereknek. Igaz, az út végül mindig átcsap az "Ismerd meg hazád ízeit" felfedezőútba, ami érzésben kezd arra hasonlítani, hogy az összes hétvégén a torkos csütörtököt ünnepled, de rajongok a vidéki csárdákban elfogyasztott halászléért és juhtúrós sztrapacskért.

♡ A tavasz az év első időszaka, amikor ideje megválni a fekete ruháktól, és teret adni a világosabb társaiknak. Általában itt nyer értelmet az újév során tett "idén le fogok fogyni" fogadalom, és a karácsonykor kapott ajándékok listájára felírom azt a plusz három kilót, ami azóta is a derekamon pihen, nem kifejezetten Beyonce-stílusban. Fájó, amikor lekerül a pulcsi és felváltja a fehér minden-egyenletlen-pontodat-megmutatom nadrág.

♡ Mihelyt plusz nyolc fok fölé emelkedik a hőmérséklet, szeretem elhinni, hogy tombol a tavasz, és gyorsabban válok meg a ruháimtól, mint Miley Cirus. Így rendszeresen beleesek abba a hibába, hogy a napsütés+március egyenletet melegnek könyvelem el, és csupasz lábbal, kabát nélkül indulok útnak. (A lenti képek illusztációként szolgálnak.)

♡ Szeretem a tavaszi esőt, más a hangulata, mint az év többi részében. Szeretem azt hinni, hogy a természet gondoskodik róla, hogy a növények minél előbb fejlődjenek, és van valami különleges abban, ahogy az eső utáni nap megsüti a még nedves virágokat és leveleket.

♡ Általános iskolában nem értettem, hogy a szétszórtságomra válaszul miért kérdezi meg az iskolaigazgató, hogy "Tavasz van, vagy szerelmes vagy?!". Azóta minden tavasszal a fülemben cseng a hangja, és ösztönösen összekapcsolom ezt a két dolgot. Nem vagyok egy lányregény alkat, viszont hiszek a sallangoktól mentes romantikában, és akarva-akaratlanul ebben az időszakban hatványozódik bennem leginkább ez a fajta összhang. 

♡ Szeretem, ha a lakás roskadozik a virágoktól, ez az egyetlen, amiben még a giccset is elviselem. A kedvenc virágaim zöme ekkor virágzik, köztük a jácint is, amit kiskorom óta a kedvenc "lakásillatosítóként" tartok számon.

Amíg a fenti pontokat gépeltem, még a rossz idő ellenére is magam elé vetítettem az elkövetkezendő három hónapot, és szinte a zsigereimben éreztem tavasz melegségét. Remélem felétek is sikerült mindezt közvetítenem, és hamarosan a napsütéses órák magas száma váltja fel a még borongós időt. Az olykor ingatag optimizmusom az időjárást illetően évek óta a skála magas fokán mozog, így maximálisan bízom abban, hogy már nem kell sokat várni addig, hogy hosszú időre a szekrénybe zárjuk a téli kabátot. Ennek reményében pedig a továbbiakban már beszéljenek helyettem a képek...

Con amore,
Zsófi



Blézer, ing, sál: Gant | Táska, Nadrág, Cipő: ZARA |
Óra: Michael Kors

4 megjegyzés:

  1. Szuper outfit, a cipő és a sál különösen tetszik!

    VálaszTörlés
  2. De édes vagy, köszönöm szépen! Nekem is mindkettő szerelem volt első látásra :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a blogodhoz, nagyon tetszik a stílusod! További szép estét! (: Anna

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól esik ilyen hozzászólásokat olvasni, nagyon szépen köszönöm! :)

    VálaszTörlés

Shop my favourites: