Pages

Search This Blog

2014. december 22., hétfő


Nem titok, az ünnepek közül a karácsony áll a legközelebb a szívemhez; amikor összekapcsolódik a két számomra  legfontosabb dolog a földön: a család és evés – az utóbbi persze csak járulékos öröm. Nálunk évek óta programszerűen folyik az ünnep időbeosztása, tudatosan odáig, míg a karácsonyfára nem kerül az utolsó dísz, vagy az asztalra a menü utolsó fogása. A fát mindig 24-én reggel állítjuk és díszítjük fel, ami számomra szinte mindig megszemélyesül mire készen lesz. A nappalink megtelik élettel – szeretem, ahogy a fény játszik a falon, vagy ahogyan a gömbökön tükröződik a fénysor egy-egy villanása. Nyugalmat és meghittséget áraszt magából, ami az év többi napjából lassan-lassan elszökni látszik. Ezután Anyukámmal  birtokba vesszük a konyhát, míg az Apukám egyszemélyes kertipartit rendez a kertben, és hősiesen bográcsban(!) összedobja a halászlevet. Általában ekkortájt állunk legtávolabb a békesség és a szeretet ereje fogalmától, ugyanis szinte mindenki versenyt fut saját magával, megünnepeli a mosogatás nemhivatalos világnapját és glédába vágja magát, hogy mire eljön a nagy pillanat minden tökéletes legyen. Számomra a "nagy pillanat" része az ajándékozás is, bárki bármit mond, ez is része az ünnepnek. Természetesen egyetértek azzal az állásponttal, hogy nem arról kell, hogy szóljon a karácsony, hogy ki mivel lepi meg a másikat, ki milyen drága ajándékot vesz, vagy hogy hány csomag van a fa alatt. Ugyanakkor hiszek abban, hogy nagy boldogságot ad becsomagolni a gondosan kiválasztott ajándékot, majd behelyezni a karácsonyfa alá, végül látni az örömöt annak az arcán, aki kapja. Idén szeretnék egyedi és személyreszabott ajándékot is tudni a boltban kaphatóak mellett, így két ötlet bolyong a fejemben, amiből az egyiket szeretném az oldalon is megosztani – bízva abban, hogy más is kedvet kap az elkészítéséhez.
Az ihletet a Pinterestről csentem, ITT elérhetitek az eredeti verziót. Mivel a kézírásom elég cirádás, így én az írott betűk mellett tettem le a voksomat, remélve, hogy ezzel még inkább személyes és egyedi lesz a végeredmény.
Az elkészítése nem okozhat gondot annak sem, akinek az összes felmutatható művészeti képessége egy pálcikaember megrajzolását jelenti; gyakorlatilag a karácsony hangulatán történő ábrándozással együtt egy félóránál nem kóstál többet az elkészítési ideje, és az összes hozzávaló, ami szükséges, az egy párnahuzat - az enyémet a H&M HOME-ban vettem - és egy textilfilc. Célszerű a végleges verzió előtt egy ceruzával felvázolni a kívánt szöveget, majd azt áthúzni a filccel, lecsökkentve az esetleges hibalehetőséget. Ezt követően már csak az utolsó lépcső maradt hátra: az írás lefixálásához szükséges, hogy vasalóval egyszer gondosan átmenjünk az írott felületen, ééés már mehet is a fa alá!







Ugyan még aludnunk kell kettőt, de szeretnék Nektek előre is nagyon boldog, békés karácsonyt kívánni! 
Kívánom, hogy értékesen teljen a napotok, hogy találjátok meg magatokban a békességet, hogy legyetek minél többet együtt azokkal, akiket szerettek... Nem csak az elkövetkezendő napokban, hanem az egész életetek során.
Köszönöm, hogy szebbé tettétek a karácsonyomat, és az egész évemet azzal, hogy olvastok.

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: