Pages

Search This Blog

2016. szeptember 16., péntek

MIELŐTT ELFÚJTA A SZÉL


Szeptember közepe van, de napközben még mindig érezni a nap forróságát odakint. Szeretem ezeket az átmeneti napokat nyár és ősz között – a napsütés még magában hordozza a nyári emlékeket, a hűvösödő esték és az utcákon egymást kergető lehullott falevelek viszont már jelzik a következő évszak trónbitorlását. Reggelente imádom érezni a nyitott ablakon betóduló hideg levegőt, amely egyre erősebben kopogtat, és törekszik a tudtomra adni: néhány nap és itt az ősz. Ennek dacára a héten két kézzel kapaszkodtam a jó időbe, és igyekeztem egy szeletét a blogra is beköltöztetni, így született meg ez a nyár illatú, csupa virág bejegyzés. 

A posztnak van egy másik apropója is. Jelentkeztem a Marie Claire által hirdetett versenyre, ahol az év street style szettjét keresik, a téma pedig a tökéletes randiszett összeállítása, amely adott esetben megállja a helyét akár egy jeles alkalmon is. Apukám természetét örökölve rám ragadt a család legfiatalabb romantikusának szerepe, és bár a Titanicon kívül egyetlen érzelmektől túlcsorduló filmet sem szeretek, az élet minden területén végigkísér a romantikus személyiségem. A feladathoz illő szett stílusának kiválasztása így nem okozott nagy fejtörést; a fazonok, formák, anyagok párosítása már sokkal inkább. Fiatalabb koromban mindig görcsösen tartottam az első randiktól, nem kevésbé pedig attól, hogy mit viseljek az első találkozás alkalmával. A barátomnak azóta is hálás vagyok, hogy elvisel, és három éve megment ettől az élménytől. 
Az öltözködésünk a személyiségünk egy külső megnyilvánulása is, amely része az első impulzusnak. Szeretünk magabiztosságot, egyediséget sugározni, törekszünk a külső-belső harmóniára és olykor az sem árt, ha van bennünk egy kevés titokzatosság. Számos apróság, amit az első találkozás benyomásai felnagyítanak – mintha maga a randevú miatti stressz nem lenne épp elég. Az izgalmamat mindig igyekeztem egy elegáns, de dominatív ruha mögé bújtatni – ezt a tapasztalatomat költöztettem be a verseny keretei közé is. A választott szettem egy tavaszi virágos kertre emlékeztetett, ami épp azt a bájt vitte az öltözékbe, ami számomra szinte életre keltette a ruhát. Szerettem volna, ha a virág máshol is visszaköszön, amihez a Wild Flower Bar gyönyörű kreációi adtak ihletet, így született meg ennek a koszorúnak a gondolata. Kötődöm a végletekhez, és gyakran halmozok, amikor mások az egyszerűségre törekednek, de van számomra a részletek közötti összhangnak egy olyan izzásfoka, amely képes egy összeállításnak olyan hangulatot teremteni, amely hozzá tud járulni ahhoz a bizonyos "első látásra" típusú érzelemhez. A többi már csak a belsőnkön múlik...

Használjátok ki az utolsó meleg nap után az enyhe estét, és töltsétek ezt a kis időt a szabadban, amíg el nem fújja a nyarat a szél. 

Con amore, 
Zsófi










ruha: ASOS | cipő: H&M | virágkoszorú: WILD FLOWER BAR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: