Pages

Search This Blog

2016. augusztus 26., péntek

VIGYÁZZ A SZÁDRA!

– ajakápolási tippek és termékek –

Az utóbbi időben számos új ajakápolási termékkel és rúzzsal bővült a repertoárom, amik nagyon hamar közel s távol a kedvenc termékeimmé váltak kategóriájukban, ezért már rég szerettem volna ezeknek egy felületet teremteni, és közhírré tenni a rajongásomat. Alapvetően nem vagyok egy rúzs-guru, ezért nem szeretnék hiteltelen állításokba bonyolódni, és nagyzoló kijelentéseket tenni anélkül, hogy egy széles palettára való rálátásom lenne; általában mindig ráharapok egy-egy termékre, amiből aztán nem engedek, így sokáig ugyanaz a kör pörgött a kozmetikai táskámban. Mostanra azonban kikísérleteztem egy kisipari mennyiséget, és hamar kirajzolódott az a pár termék, ami a mindennapi rutinom részét képezi, hangulattól függően. Ezeket gyűjtöttem most egy csokorba.



LUSH MINT TULIPS AJAKRADÍR

Egy messzi-messzi galaxisban még fogalmam sem volt arról, hogy mire való egy ajakradír. Noha nem volt egy nagy logikai művelet kitalálni, hogy mire is hasznosítható, de sohasem ismerkedtük meg közelebbről. Az áttörést a matt rúzsok hozták meg, amelyek azontúl, hogy hajlamosak szárítani a szánkat, hatványozottan igaz rájuk az is, hogy csak sima ajkakon mutatnak szépen. A Lush termékei már korábban is igazolták a hatásosságukat, ezért választottam ezúttal is az ő kínálatukból. A MINT TULIPS ajakradír nagyon finom mentolos csoki ízű, szinte olyan, mintha egy After Eight-be harapnék. Az illatokról egyébként a borsmenta, a vanília és a bársonyvirágolaj a felelős. A Lush nem használ szintetikus anyagokat, ezért a radír feladatát a kristálycukor látja el, a mellé kevert jojobaolaj pedig a bőr puhaságáról gondoskodik. A használatához én szeretem kicsit vízzel benedvesíteni a számat, majd egy kevés ajakradírral finomat átdörcsölöm, végül pedig lemosom.




LA ROCHE-POSAY CICAPLAST LEVRES AJAKÁPOLÓ

A LA ROCHE-POSAY ajakápolója hozza azt az állagot, amit egy klasszikus gyógyszertári ápolótól várnánk. Jó sűrű, és szinte "pakolásként" oszlik el a szájon. Éppen ezért a legideálisabb a hűvösebb hónapokban, amikor egyébként is kétszer olyan gyakran kell az ápolóért nyúlni, mivel azonban az én szám gyári hibás, és hamar kiszárad, alkalomadtán a melegebb időben is praktikus, ha kéznél van. A nyomós kiszerelésén volna mit javítani, de a hatásért cserébe elnézzük neki.



DIOR ADDICT LIP GLOW (001)

Számomra ez AZ AJAKÁPOLÓ. Kétségtelen, hogy nagyon borsos áron kínálják, és úgy adsz ki 30 eurót a pénztárnál egy ajakbalzsamért, mintha a fogad húznák, viszont minden egyes használatnál áldani fogod azt az alkalmat, amikor a kezedbe került az üzletben. Az imént említett szájszárazság miatt már nagyon sok ápolót kipróbáltam (egyébként bármennyire is furcsán és kontrasztosan hangzik, de eddig emellett az egyik egri gyógyszertárban kapható 200 forintos termék volt a másik favorit, szóval nem ára válogatja), viszont sorra csalódás lett a vége. A fel-felkapott termékek mind kudarcot vallottak – a sokak által kedvelt drogériás verzióktól egészen az egekig magasztalt Eos ajakbalzsamokig, így nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud mutatni egy alapvetően designer márka terméke. A Dior Lip Glow-nak van egy halvány, nem túl tolakodó rózsaszínes árnyalata, amely magát nagyon intelligensnek kikiáltva azt ígéri, hogy a rúzs igazodik minden ajak egyedi kémiájához, amelynek következtében a szájra felvitt szín egyedi árnyalatot kap. Eddig sosem hittem az ilyen meséknek, egyik ilyen típusú sminktermékem sem volt egy kaméleon természet, bármennyire is vártam a csodát. Ez viszont tényleg működött, sokkal frissebb hatást kapott az arcom, amikor a számra kentem, arról nem is beszélve, hogy az enyhe fényének köszönhetően szuper kiegészítője lehet egy nomakeup-makeupnak is. A rúzsaim alá tökéletes, tartósan hidratál, és feltölti a szájon lévő barázdákat is; nálam 10-ből 100 pontos.



BY TERRY HYALURONIC SHEER ROUGE (PINK UP 18)

Ez az első sminktermékem a By Terry-től, de biztosan nem az utolsó. Pillanatok alatt a kedvencemmé vált, egyfelől mert gyönyörű színe van, másrészt hihetetlenül egészséges és telt hatású szájat varázsol. A hialurontartalmának köszönhetően ugyanis feltölti a száj barázdáit, puha tapintást eredményez, és egyfajta Jolly Jokerként véd az UV sugaraktól is. Az én kívánságlistámat ezzel magasan kipipálja. A másik ok, amiért a kedvenceim között szerepel, az a fénye – nem túlzottan vízszerű, így nincs olyan érzésem, mintha egy ragadós hajszálmágnest hordoznék magamon, mégis egységes fényt és fedést ad. Ez az egyetlen rúzs, amit nap mint nap a táskámban hordok, legyen szó akár egy napközbeni sminkről, vagy egy estiről. A rúzst – a többi By Terry sminktermékkel együtt – a Madisonban, az Andrássy úton tudjátok megcsodálni és beszerezni.





KYLIE COSMETICS 
KOKO K, POSIE K LIP KIT

Magasan az egyik legjobb befektetésem. Kardashian-Jenner család ide vagy oda, nagylábon élő leányzó ide vagy oda, ez a rúzs telitalálat. Látszik, hogy rengeteget dolgoztak azon, hogy megalkossák a tökéletes formulát és színeket, és igyekeznek, hogy elégedett vásárlók vegyék őket körül. Az új termékek másodpercek alatt elfogynak, ennél több a fentiek igazolására nem is kell. Ennek alapján beszélhetünk hype-ról vagy tömeghisztiről, de fölösleges. Amikor az első darabot megrendeltem, megfogadtam, hogy nagyon kritikus leszek. Azt gondoltam, hogy néhányszor használom, aztán úgyis beigazolódik, hogy csak a magas követőszámnak tudható be a rendelések mértéke, végül aztán úgyis a fiók mélyén végzi majd. Aztán kellemesen csalódtam. Mostanra a negyedik színt rendeltem meg, és a szerelem csak egyre nő. Nagyon pigmentált, ezért tartós is, szinte nem tudok olyat enni, ami leszedné – még egy vasárnapi menü után is úgy áll, mint a Mona Lisa a falon. Stabilan. A legkellemesebb csalódás viszont az volt, hogy közel sem szárít úgy, mint más matt társai, még egy heti folyamatos kenegetés után sem.
(Tipp: ha bizonytalanok vagytok a rendelést illetően, nézzetek meg minél több youtube "swatch"  és "review" videót. Szinte minden bőrszínen máshogy mutat, ne hallgassatok kizárólag az instagram képekre.)





VICTORIA'S SECRET BEAUTY RUSH LIP SATIN ÉS COLOR SHINE GLOSS

Vannak olyan márkák, amelyek akkora népszerűségnek örvendenek, hogy a nevükkel szinte minden terméket el lehet adni – ilyen a Victoria's Secret is. Emlékszem, amikor először jártam az üzletükben, zárás előtt öt perccel csaptam fel a bejárati ajtót. Gyakorlatilag mindegy volt, hogy mit kaparintok meg, csak legyen egy ereklyém tőlük. 
Mára az alapvetően fehérnemű márka már a kozmetikai és bőrápolási szegmensben legalább olyan kedvelt a fiatal nők körében, mint a fő profilukban, ami persze egyfelől betudható a körülöttük lévő rajongásnak is, ugyanakkor a termékeik nagy százaléka valóban megállja a helyét a piacon, nem csak kizárólag a név miatt. Számomra ilyen a BEAUTY RUSH LIP SATIN is. Ez egy olyan szájfény, amely egyfajta "tintaként" a szádon marad akkor is, ha a fénye már a nap során elveszik – emiatt hihetetlenül tartós, a színek pedig nagyon szép élénkek maradnak a szájfény csillogása nélkül is. Az én két kedvencem a "Love always" és az "Endless pink" színárnyalatok, szinte lehetetlen megunni őket. Sajnos a magyar reptéren csak egy szett formájában kaphatóak, amely három színt egyesít, külföldön viszont szezonális színek szerint külön-külön is elérhetőek. 
A BEAUTY RUSH COLOR SHINE GLOSS szájfény ugyan nem őrzi meg túl sokáig a fényét, csodát ne várjunk tőle, viszont nagyon kedvelem a "PEEK-A-BOO" színárnyalatot, amely szuper más rúzs napközbeni felfrissítéséhez, vagy natúr színárnyalatként önmagában is tökéletes kiegészítője egy nappali sminknek. 

Neked mi a kedvenced? :)

Con amore,
Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: