Pages

Search This Blog

2014. augusztus 5., kedd

SPÁJZGIRL

Kiskorom óta vonzódom a spájzokhoz, valószínűleg azért, mert ez a lakásban az egyetlen pont, ahol bármikor találok valamit, ami kedvemre való. Mindez nem nehéz, remekül értek a hozzávalók felhalmozásához – képes vagyok akár a világ bármely pontjáról bármit hazacsempészni, hogy majd egyszer, ha időm engedi alkossak belőlük valamit. Mivel újabban egy akváriumot kreáltam a fagyasztónkból, időszerű volt a gyűjtögető életmódot megszakítva az otthoni készletből dolgozni és szűkíteni a hal- és rákállományt. Így esett a választás erre a vendégváró falatként is működőképes pirított garnélás ciabattára.
Ha hozzám vendég jön, általában teljes lelki nyugalommal nyugtázom, hogy képes vagyok a legegyszerűbb fogást is teljes mértékig elbaltázni, így – a bajt megelőzve –zömmel olyan recepteket választok, amelynél a rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján kicsi az esélye annak, hogy felgyújtsam a konyhát. Eképp, ha a kenyérpirító zárlatos nem lesz, kizárt hogy ne válljanak be a bagettekre halmozott finomságok; pár perc alatt kész és elég laktató ahhoz, hogy egyik vendégnek se jusson eszébe az, hogy szívesen nekilátna még egy főételnek is. 

Hozzávalók:
  • bagett
  • fél csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 2-3 geredz fokhagyma
  • fél chili paprika
  • pár csepp friss citromlé
  • garnéla (én 15 darab közepes méretű rákot használtam fel, ami két alaposan megrakott bagettre volt elég)
A rákokat megmostam, eltávolítottam róluk a páncélt. Sóztam, borsoztam, majd elvegyítettem a zúzott fokhagymával és a felkarikázott chilivel, majd alaposan meglocsoltam olívaolajjal és félretettem legalább egy órára.
Ha már kellően átjárta a rákokat a fűszer (a lakást pedig a fokhagyma szaga), akkor egy serpenyőben megpirítjük őket, végül pedig egy kis tálkában összegyűjtjük a megmaradt olajat a serpenyőből, amit az apróra vágott petrezselyemmel és néhány csepp friss citromlével ízesítünk.
A felszeletelt bagettet kenyérpirítóban vagy akár a még olajos serpenyőben enyhén pirítsuk meg, kanalazzuk rá a rákot és végül öntsük nyakon az ízesített olívaolajjal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: