Pages

Search This Blog

2014. március 23., vasárnap

BRAMASOLE

Évekkel ezelőtt -amikor először utaztam Olaszországba- megdöntöttem a "nincs szerelem első látásra" elméletet. Noha románcunk csak távkapcsolati szinten működőképes, nincs olyan nap, amikor ne jutna eszembe az ország valamelyik szeglete. A szívemhez legközelebb az Itália északi részén fekvő Toszkána áll, amely mind sajátos bájával, mind a maga jellegzetes toszkán stílusával megnyerte a szívemet.
Épp ezért nem véletlen, hogy a lakásunk is ezt a hangulatot idézi, melynek eredményeképp olyan hazajönni, mintha a saját "Napsütötte Toszkánámat" élném. A lakberendezés során igyekeztünk minden alkotóelemet gondosan kiválasztani, amelyek mára már a lakás minden szabad pontját megtöltötték az olasz stílus egy-egy "hozzávalójával". Ennek ellenére minden itáliai utunk után olyanok vagyunk, mint egy amatőr drogcsempész, még az ülés alatt is lapul valami, ami a hosszú kilométerek után hazajöhet velünk... Legyen ez egy aprócska dekortárgy vagy egy -az autó méretével összeegyeztethetetlen- bútordarab. Mindez addig tetőzött, míg végül mára már csak a falon maradt szabad hely, így a mai posztom tárgyát is kénytelen voltam erre a területre szorítani.
Az itt szereplő ékszertartó ötletét még hónapokkal ezelőtt láttam egy magazinban, amelyet már képzeletben be tudtam illeszteni az otthoni miliőbe, így nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb elkészítsem a saját változatomat is.


1. lépés:

Szükség lesz hozzá egy fadarabra, néhány fogantyúra, csavarra, szögre és két képakasztóra.
Az én deszkám a nagyszüleim régi kerítéséből származik; imádom, hogy az idő múlása és a valahai időjárási viszonyok kellőképpen "antikolták" a fán lévő festéket.
Ezentúl természetesen tökéletes egy hagyományos deszkalap vagy egy uszadékfa darab is, ebben az esetben azonban szükségetek lesz  festékre is, ha szeretnétek, hogy a fa színben is illeszkedjen a lakásban uralkodó színvilághoz.


2. lépés:

Jelöld be a fa hátán az akasztó kívánt helyét, majd jó erősen szögeld bele!
(A régebbi deszkákkal érdemes óvatosan bánni, mert a kiszáradt fa könnyen szétpattan az erős ütéstől.)



3. lépés:

Következő lépésként jelöld be a gombok helyét, majd egy erős ragasztóval ragaszd őket a helyükre VAGY kérj meg valakit, aki valamivel többet ért Nálad a műszaki dolgokhoz, hogy fúrja a megfelelő helyre a fogantyúkat. (Nálam ezt a szintet nem nehéz megugrani, egyrészt mert az általam birtokolt nulla tudásnál csak komolyabb szakértelem létezik, másrészt az erősebb tartás érdekében mindenképpen a masszívabb megoldás mellett tettem le a voksom. Ha viszont nem rendelkezel egy kisállat kereskedésnyi "nyakörvvel", ahogyan én, úgy megfelelő az említett ragasztós megoldás is.)


4. lépés:
Ne tedd tönkre a falat.
Apukámtól rámragadt, hogy egy apró képet is vízmértékkel és vonalzóval teszek ki, és hogy egy komplett Picasso rajzot készítek a felakasztani kívánt tárgy pontos helyéről, mielőtt azt felszögelem a falra.
Egy apró trükk: érdemes a szöget ferdén a falba kalapálni, így a nagy teher ellenére is sokkal ellenállóbb lesz.


5. lépés:
Jöhet a munka legjobb része,  a "mű" felhelyezése.



Lots of love,
Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: