Pages

Search This Blog

2013. október 17., csütörtök

LEOPARD MANIACEzzel a kabáttal kétségtelenül nagy sikerem lenne egy Kelemen kabátban klipforgatáson, ennek ellenére azonban attól a pillanattól nagy kedvencemmé vált, amióta tavaly megláttam az üzletben. Rendkívül hangsúlyos darab, épp ezért igyekeztem a szett többi elemét basic darabokból összeválogatni, hogy elkerüljem a "szavanna-effektust".

Ebben a bejegyzésben egy "állatminta kisokost" állítottam Nektek össze, azaz mit tegyetek és mit ne, ha ilyen mintáról van szó.
Már-már közhely, de fontos kiemelnem, hogy kevés kiábrándítóbb dolog van, mint az állatminta állatmintával való viselete. Tapasztalataim szerint két korosztály hajlamos ebbe a hibába esni. Egyrészt azok fiatalok, akik úgy érzik, hogy ettől lesznek vadmacskák a helyi discoban, másrészt azok az idősödő hölgyek, akik biztonsági játékra alapozva, egyforma darabokat válogatnak össze. Jó tanács erre a bakira, hogy a tökéletes hatást elérve viseldd inkább feketével! Ezzel szintén nem lőhetsz mellé, emellett így viselve nem kevésbé tűnik ki az ember lánya a tömegből, de mégsem néz ki úgy, mint az Animal planet sztárja. 
Szintén gyakran látom, hogy néhányan előszeretettel hangolják össze az állatmintás kiegészítőket. Leopárdos cipő, leopárdos sál, leopárdos karkötő, leopárdos hajgumi és így tovább. Véleményem szerint sokkal különlegesebb hatást érhetsz el, ha nem akarod, hogy mindenhez minden kínosan passzoljon. Amellett, hogy unalmas, szörnyen közönséges is tud lenni.
Lakk és leopárdminta, az IQ temetője, képtelen lennék egy olyan nőt komolyan venni, aki így öltözik fel. Persze lehet, hogy a lakk például csak a csizmádon jelenik meg - ami alapjáraton nem feltétlenül rossz, de majdnem olyan fontos, hogy az anyagok és a minták összhangban legyenek, mint az, hogy a felsőm mintája mennyire üti a nadrágom mintáját. Zárójelben jegyzem meg, ennek ellenére imádom a különböző anyagok keverését -főként a bőr kombinálását-, de amennyire zseniális hatást tudunk elérni egy-egy kombinációval, olyannyira tudjuk elrontani egy szett összhatását.
Szintén gyakori, hogy az állatmintát (itt is leginkább a leopárd printet emelném ki) pirossal párosítják. Számomra ez kissé a Gáspár család lakberendezési stílusát idézi, de amíg csak kis részletekben jelenik meg, addig bőven a tedd kategóriát erősíti.
Cipők kontra leopárd; az egyik kedvenc trükköm ahhoz, hogy feldobj egy átlagos szettet. Hordd így, vagy például egy ilyen összeállítás részeként -ahogy az egyik kedvenc bloggerem, Mező Mariann is tette!

Coat, jeans, shoes: Zara; Knitwear: Mango
Bag: DKNY; Watch: Michael Kors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Shop my favourites: