Pages

Search This Blog

2013. augusztus 9., péntek

FLOWER POWER
Régóta keresem a tökéletes virágos ruhát, és úgy érzem végre megtaláltam. Nem is rövid, nem is hosszú, nem csinál belőlem kötözött húsvéti sonkát, és tömve van bazsarózsával, ami az egyik kedvenc virágom.
Na de kezdjük az elejéről:

a ruha hossza: 

Ezen a téren nem vagyok válogatós; a Hajógyári-szigetre valókon kívül szinte minden jöhet. Ez a fazon combközépig ér, ami szerintem -a térdig érő mellett- a legideálisabb, pont annyit mutat, amennyit kell.
Mindemellett mind a rövid, mind a hosszú szoknyákat, illetve ruhákat preferálom, voltaképp nálam az alkalom határozza meg, hogy mit mikor viselek.

A rövidebb fazonúakról egy kisebbfajta Bibliát tudnék írni, amelynek az elején az alábbi 10 parancsolat lenne feltüntetve:
1. A tunika nem ruha.
2. ...Még akkor sem, ha egy strasszos övvel a csípődhöz erősíted.
3. Ha egy szoknyáról nem tudod eldönteni az üzletben, hogy az valójában top vagy szoknya, az már régen rossz.
4. Mielőtt megveszel egy rövidszoknyát teszteld le! Hajolj le, ülj le benne... ne az este közepén derüljön ki, hogy végig Britney-t játszottál.
5. A peplum idén is telitalálat, nem véletlenül. Szinte mindenkinek jól áll.
6. Ahogy minden viseletnek, úgy a miniknek is megvan a maga helye. Így például kifejezetten ellenszenvet válthatsz ki, ha egy állásinterjún a combjaiddal akarsz diadalmaskodni... Leszámítva persze, ha egy night club alkalmazottja szeretnél lenni.
7. A szilikonpánttal hordott pántnélküli miniruha a jóízlés reciproka... Komolyan, csak ezt ne.
8. Ha tartasz attól, hogy menet közben a ruhád felcsúszik (én ezt gimis évzáró effektnek hívom, ugyanis ebben a korban a lányok előszerettel választanak olyan darabokat, amelyek olyanok, mintha ott sem lennének), akkor köss egy farmerdzsekit a derekadra, így többé-kevésbé sikerül leplezned egy-egy ilyen bakit.
9. Mindig figyelj arra, hogyha miniben vagy felül ne ess túlzásba. Nem kell mindent egyszerre megmutatnod. Bizonyos esetekben inkább külön-külön sem.
10. KATT – kommentár nélkül

Mindemellett a hosszú ruhák tavasztól őszig tiszteletbeli tagok a ruhatáramban, hiszen számos alkalommal 'mentettek meg', ha éppen nem volt ötletem, hogy mit is vegyek fel. Tavasszal farmerdzsekivel, nyáron önmagában, ősszel pedig bőrkabáttal hordva nem lehet mellélőni vele.a ruha színe, mintája:

A színekkel kapcsolatban ember legyen a talpán, aki tud mondani néhány olyan tónust, ami mindenkinek jól áll... Sőt szerintem nincs is ilyen. 
Én legtöbbször a bőr- illetve hajszínhez szeretem igazítani a színeket. Ha szőke hajú vagy próbáld ki az indigókéket, a sárgát, a pirosat, valamint a fagyiszíneket! Ha a természet vagy a fodrász barna színnel áldott meg, kísérletezz például mustársárgával, nude színekkel, szürkével, zölddel, magentával.
A vörös hajúaknál már szűkebb a kör, viszont sokkal merészebb és egyedibb lehet az összhang, ha jól választod meg, hogy milyen színeket viselsz. Nektek a legjobb a királykék, a smaragdzöld, a szürke és a bordó bizonyos árnyalatai.
A feketét és a fehéret direkt hagytam ki a sorból, ezek azok a színek, amikkel mindig biztosra mehetsz. Ha viszon világos bőrű vagy inkább próbáld meg elkerülni a fent említett két színt, illetve az összes nude színű darabot és inkább válassz helyette pirosat vagy kéket!
A mintákat illetően érdemes a testalkatod irányadónak tekinteni. Aki erősebb testalkatú, inkább az apróbb mintákkal, illetve a hosszában csíkos ruhákkal szemezzen. Egy ilyen darab például 10/10.
A karcsúbb lányok pedig pole pozícióból indulhatnak a nagyobb minták, illetve a világosabb színek felé.

TIPP: A nude cipők csodára képesek! Szinte mindenhez jó páros és optikailag is ad pár centit a lábad hosszának.details:

Itt elsősorban a ruhákhoz tartozó kiegészítőkre -azon belül is az övekre, szalagokra- szeretnék kitérni. Az öv sokszor az "ápol és eltakar" szerepben működik közre, így ha az erősebb testalkatú lányok táborát erősíted válassz A-vonalú ruhát és mell alatt erősítsd meg egy övvel vagy -az ittenihez hasonló- szalaggal. Az utóbbi olyan szempontból mondható szerencsésebbnek, hogy anyagából adódóan nem merev, ergo jobban igazodik az alakunkhoz és nem kreál belőlünk egy elszorított 0-át (értsd: nem néz ki úgy az ember lánya, mint egy 8-as).
A karcsúbb alakkal megáldott lányoknak még inkább kiemeli a vonalait a ruha derekára helyezett vékony öv (nálam most a metál színűek a favoritok), illetve ha a lazább stílust képviseled, dobj fel egy maxiruhát a csípődre erősített fonott övvel. Az én kedvencem a khaki színű ruha barna övvel, és sok-sok arany kiegészítővel.


Dress: Art'z modell, Silk belt: Art'z modell
 Shoes: Zara, Watch: Michael Kors

1 megjegyzés:

 1. love those shoes! ;)
  You have a great blog!
  Come and visit mine, we can follow each other as well ;)

  xoxo
  Stacey Ko
  http://staceyko.blogspot.hu/

  VálaszTörlés

Shop my favourites: